Перейти до вмісту

Чорнобиль – біль і пам’ять

    26 квітня – Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську трагедію та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.
    Цього року виповнюється 38 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС, наслідки трагедії й досі позначаються на житті та здоров’ї десятків мільйонів людей. І скільки б не минало часу, людство завжди пам’ятатиме Героїв, які віддали свої життя, рятуючи світ. У бібліотеці коледжу було організовано виставку скорботи “Чорнобиль: роки тривог”.
    2 травня 2024 року коледжі було проведено тематичну годину вшанування «Чорнобиль – біль і пам’ять», на яку були запрошені гості: Олена Степанюк, завідувачка відділом обслуговування юнацтва Житомирської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва та Лариса Бойко, яка в квітні 1986 року була евакуйована з міста Прип’ять, а сьогодні проживає у місті Житомир, педагог, композитор та Лауреат премії імені Лесі Українки.
    Присутні на заході студенти та працівники коледжу мали можливість почути деякі факти про трагедію на Чорнобильській АЕС, оглянути відео про причини аварії та почути власні спогади Лариси Бойко про місто Прип’ять і про події квітня 1986 року. Чудовий спів романсів на слова віршів Лесі Українки зачарували серця студентів.
    Щиро дякуємо Олені Степанюк та Ларисі Бойко за цікаві історії і за добросердечність, чуйність, щирість, підтримку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *