Перейти до вмісту

Бог створив життя на Землі, а все інше зробили будівельники

                                                        Шановні випускники ліцеїв!

    У минулих статтях, які були опубліковані раніше, ми писали історії про вибір майбутньої кар’єри. Сьогодні ми обговоримо професію БУДІВЕЛЬНИКА.
    Професія будівельника – найпопулярніша. Адже недарма прислів’я говорить «Бог створив життя на Землі, а все інше зробили будівельники».
    Будівельник – фахівець, який займається зведенням найрізноманітніших інженерних об’єктів житлового, промислового та соціальних призначень тощо. Практично все, що ми бачимо навколо, будівельники перенесли з креслень у реальність. Будівельник – професія масова і затребувана, її представники користуються стабільним попитом на ринку праці. Всі знають, що хороші будівельники завжди високо цінуються.
    Будівельна справа – одна з найдавніших, а той хто обере собі цю професію – аж ніяк не прогадає. Бо попит на таких фахівців буде завжди, тож без роботи сидіти не доведеться, як і без шматка хліба. Головне, – дійсно стати майстром своєї справи, а твоя робота принесе величезну користь людям, її пам’ятають, вона стає не просто частиною міста чи села, а цілою історією.
    З розвитком нових технологій, робота будівельників стає все більш ефективніше, нові машини і механізми полегшують працю будівельника, багато підготовчих процесів комп’ютеризовано.

    Якщо є прагнення бути успішним у цій професії, можна закінчити наш коледж, у якому навчають за напрямами: Будівництво та цивільна інженерія (Будівництво та експлуатація будівель і споруд, Опорядження будівель і споруд та будівельний дизайн); Архітектура та містобудування (Архітектурне проєктування та внутрішній інтер’єр), що значно підвищать шанси на кар’єрний успіх. У коледжі готують керівників середньої ланки будівництва – майстрів організаторів всього процесу будівництва. Досить часто обов’язки майстра майже повністю збігаються з обов’язками виконроба, і багато наших випускників після закінчення коледжу працюють на посаді виконроба.
   Продовжуємо публікації у Facebook історій успіху випускників коледжу, які після його закінчення досягли значних результатів праці у сфері будівництва, архітектури, інших галузей та громадській роботі.

                                                                         Владислав Ксюковський, завідуючий музеєм,
                                                                              директор коледжу у період 1988-2022 років.

                                              СІМЕЙНА ДИНАСТІЯ  БУДІВЕЛЬНИКІВ :
  Батько, ПАРФЕНЮК ДМИТРО ЮРІЙОВИЧ, 1962 року народження, у 1982 році закінчив Житомирський будівельний технікум, здобув кваліфікацію технік-будівельник за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво».
   З 1984 по 1996 роки працював муляром, майстром, головним інженером Житомирської ПМК № 63. З 1996 по 2005 роки –  головний інженер, директор комунального ремонтно-будівельного підприємства «Житомирміськбуд».
   З 2005 по цей час – директор приватної будівельно-комерційної фірми «Парфенюк». Фірма займається  будівництвом промислових будівель і споруд, побудовані: житловий комплекс санаторію «Дениші» та ЗОШ в селі Дениші; 9-и поверховий житловий будинок по вул.  Крошенська, 4; житлові будинки для тимчасово переселених осіб в селах Головенка та Голубовичі та багато  інших об’єктів.
   Мати, ПАРФЕНЮК ОЛЬГА ВОЛОДИМИРІВНА, 1966 року народження, у 1986 році закінчила Житомирський будівельний технікум, здобула кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво».
   З 1986 по 2005 роки працювала малярем-штукатуром, заступником начальника відділу постачання будівельних матеріалів Житомирської ПМК № 63. З 2005 по 2010 роки – технік по нагляду  за будівлями Житомирського професійного ліцею харчових технологій. З 2010 року по цей час – завідуюча гуртожитком ВСП Житомирського автомобільно-дорожнього фахового коледжу  Національного транспортного університету.
  Син, ПАРФЕНЮК ДМИТРО ДМИТРОВИЧ, 1989 року народження, у 2008 році закінчив Житомирський агротехнічний коледж та здобув кваліфікацію «техніка-програміста». У 2013 році закінчив Національний університет державної податкової служби України та здобув кваліфікацію спеціаліста з фінансів і кредитку. У 2019 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України та здобув кваліфікацію магістра публічного управління та адміністрування за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». У 2020 році на базі коледжу закінчив Відокремлений структурний підрозділ «Інститут інноваційної освіти Київського національного університету будівництва і архітектури» та здобув кваліфікацію інженер-будівельник за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво».
   З 2008 по 2009 роки працював  в ПП «Скефалд» на посаді технік-програміст. З 2009 по 2011 роки –  технік по експлуатації приміщень в Житомирському професійному ліцеї харчових технологій. З 2011 по 2012 роки –   інженер виробничо-технічного відділу  ПП «Будмонтаж». З 2013 по 2016 роки – головний державний фінансовий інспектор  в Державній фінансовій інспекції. З 2016 по 2017 роки – заступник начальника управління – начальник відділу кошторисно-договірних відносин управління капітального будівництва департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.
   З 2017 року по цей час – директор ПП «Прогрес-Буд» та фізична особа-підприємець, атестований інженер-проєктувальник в частині кошторисної документації.
  Син, ПАРФЕНЮК ЮРІЙ ДМИТРОВИЧ, 1990 року народження, у 2009 році закінчив Житомирський будівельний коледж Житомирського національного агроекологічного університету, здобув кваліфікацію технік-архітектор за спеціальністю «Архітектура будівель та споруд». У 2014 році закінчив Національний авіаційний університет в м. Києв, здобув кваліфікацію інженера-будівельника за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво», а також в 2014 році там же здобув кваліфікацію архітектора, за спеціальністю «Дизайн архітектурного середовища». У 2018 році закінчив  Житомирський державний технологічний університет та здобув кваліфікацію магістра з фінансів, банківської справи та страхування за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування». У 2019 році закінчив Житомирський державний технологічний університет та здобув кваліфікацію магістра публічного управління та адміністрування за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».
    З 2014 по 2018 роки працював старшим, провідним, головним інспектором у Державній фінансовій інспекції в Житомирській області (Держаудитслужба в Житомирській області). З 2018 по 2019 роки -заступник начальника управління капітального будівництва, начальник відділу кошторисно-договірних відносин у Департаменті регіонального розвитку Житомирської ОДА.
    З 2020 року по цей час – директор ПП «ЖИТОМИРМІСТОБУД». Підприємство  займається  будівництвом житлових  та промислових  будівель і споруд,  реконструкцією і ремонтом, а також   здійснює технічний нагляд на об’єктах будівництва категорії складності СС-1і СС-2

                     ДИНАСТІЯ  БРАТІВ   БУДІВЕЛЬНИКІВ:
  Брат, МАГДЮК ОЛЕКСАНДР АПОЛЛОНОВИЧ, 1988 року народження, у 2008 році закінчив Будівельний технікум Житомирського національного агроекологічного університету, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель і споруд». У 2011 році закінчив Київський національний університет будівництва і архітектури, здобув кваліфікацію інженера-будівельника за спеціальністю «Містобудування і господарство». У 2015 році закінчив Луцький національний технічний університет, здобув кваліфікацію спеціаліст будівництва за спеціальністю «Промислове і цивільне будівництво». У 2020 році закінчив Державний університет «Житомирська політехніка», здобув кваліфікацію магістр за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».
   З 2008 по 2011 роки працював на посадах: провідного, головного спеціаліста, головного державного інспектора Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Житомирській області. З 2011 по роки 2014 роки – головний державний інспектор відділу по Центральному регіону Територіального органу – Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м.Житомир та Житомирської області. З 2014  по 2015 роки – головний інженер ПП «Укрбіотал-проєкт».
   З листопада 2016 року по цей час – заступник начальника, виконуючий обов’язки начальника, начальник Управління державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради.
  Брат, МАГДЮК СЕРГІЙ АПОЛЛОНОВИЧ, 1990 року народження, у 2010 закінчив Будівельний технікум Житомирського національного агроекологічного університету, здобув кваліфікацію технік-будівельник за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель і споруд». У 2014 році закінчив Інститут післядипломної освіти Київського національного університету будівництва і архітектури, здобув кваліфікацію інженер-будівельник за спеціальністю «Міське будівництво і господарство». У 2020 році закінчив з відзнакою Державний університет «Житомирська політехніка», здобув кваліфікацію магістр за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».
   З 2011 по 2014 роки працював головним спеціалістом Романівської РДА. З 2014 по 2017 – головний спеціаліст Департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради. З 2017 року по 2021 роки працював на посаді головного інспектора Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області.
   З 2021 по цей час – начальник відділу містобудування та архітектури Житомирської РДА.

   ОМЕЛЬЧУК ОЛЕГ ВАСИЛЬОВИЧ, 1969 року народження, у 1991 році закінчив Житомирський будівельний технікум, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво». У 2020 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України, здобув кваліфікацію магістр за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». У 2021 році закінчив Київський інститут бізнесу та технологій, здобув кваліфікацію магістр за спеціальністю « Економіка».
   3 1991 по 1993 роки працював майстром-будівельником в малому підприємстві «Азалія». З 1993 по 1996 роки – майстер-будівельник  в Олевській СПМК-7. З 1996 по 2002 рік – майстер, виконроб в Олевській ПМК-12. 3 2003 року – приватний підприємець по наданню послуг з будівництва, а з 2005  по 2016 роки – директор ПП «Будпослуги №1».
   З 2016 по 2017 роки – міський голова м. Олевськ. З 2017 по 2021 роки – голова  Олевської ОТГ.
  Олег Васильович   24 лютого 2022 року пішов добровольцем і служить в ЗСУ, захищає територіальну цілісність і суверенітет України від російських загарбників.

   ПАВЛЕНКО ОЛЕКСАНДР ВІКТОРОВИЧ,  1981 року народження, у 2003 році закінчив Житомирський будівельний технікум, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель і споруд». У 2008 році закінчив Полтавський державний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, здобув кваліфікацію спеціаліст за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво».
   З 2003 року працює на посадах: техніка-проектувальника, провідного інженера-конструктора, начальником архітектурно-будівельного відділу, а з 2013 року по цей час – директор Житомирської філії Державного науково-дослідного та проєктно вишукувального інституту «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ». Інститут займається проєктуванням, інженерними вишукуваннями, технічним обстеженням будівель і споруд, проводить експертизу проєктів.
   Павленко О.В. голова Державної екзаменаційної комісії спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» за ОПП «Будівництво та експлуатація будівель і споруд» у ВСП «Фаховий коледж БАД Поліського національного університету». Лауреат Поліської Відзнаки «Срібна вежа». Має почесне звання “Кращий господарник року у вирішенні соціально-економічних питань”.

   СТРУЦЬ ЮРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ, 1975 року народження, у 1995 році закінчив з відзнакою Житомирський будівельний технікум, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель і споруд». У 2003 році закінчив Київський національний університет будівництва і архітектури за спеціальністю «Теплогазопостачання та вентиляція».
    З 1995 по 2005 роки – виконроб КП «Агробуд» у м. Андрушівка. З 2005 по 2007 роки – зав. господарством Андрушівського центра №1 Житомирської філії ВАТ «Укртелеком». З 2007 по 2018 роки – головний архітектор Андрушівського району. З 2018 по 2020 роки – заступник міського голови м. Андрушівка. З 2021 року по цей час – заступник сільського голови Волицької ОТГ.
    Сьогодні Юрій Миколайович служить в ЗСУ, захищає територіальну цілісність і суверенітет України від російських загарбників.

                                   ДИНАСТІЯ БРАТІВ БУДІВЕЛЬНИКІВ:  
   Брат, ШВЕД ОЛЕКСАНДР ВАЛЕНТИНОВИЧ, 1987 року народження, у 2020  закінчив на базі коледжу Інститут інноваційної освіти Київського національного університету будівництва і архітектури, здобув   кваліфікацію  магістра за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво». У 2012  році закінчив  Житомирський технологічний університет, здобув кваліфікацію бакалавр за спеціальністю «Станки та автомати».
   З 2013 по 2014 роки працював майстром Житомирського спеціалізованого управління №35. З 2014 по 2019 роки – директор ПП «Швед Олександр».
   З 2019 року по цей час – директор ТОВ « Фрідомбуд». Підприємство займається будівництвом житлових і промислових будівель та споруд. Колективом збудовано та відремонтовано 51 об’єкт (заклади освіти, медичні заклади, будівлі культури, укриття) в Житомирській та Київській областях.
   Брат, ШВЕД АНАТОЛІЙ ВАЛЕНТИНОВИЧ, 1990 року народження, у 2009 році закінчив Будівельний технікум Житомирського національного агроекологічного університету, здобув кваліфікацію технік-будівельник за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво». У 2013 році закінчив Полтавський державний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, здобув кваліфікацію спеціаліст за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво».
    З 2009 по 2014 роки працював інженером прєктно-кошторисної роботи, виконробом Житомирського спеціалізованого управління № 35. З 2015 по 2017 роки – начальник виробничо-технічного відділу ТОВ «Фаворит».
   З 2018 року по цей час – директор ТОВ «Сторбуд». Товариство займається виробництвом металевих будівельних конструкцій, будівництвом промислових будівель і споруд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *