Перейти до вмісту

До Всесвітнього дня охорони праці

    За рішенням Міжнародної організації праці, яка є одна із найстаріших міжнародних міжурядових організацій, 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. Вперше під такою назвою його відзначали у 2003 році. У міжнародний день охорони праці в Україні також відзначають День охорони праці (указ Президента України № 685/2006, виданий 18.08.2006). День охорони праці в Україні запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.
    Щороку Міжнародна організація праці визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. З урахуванням цієї теми на підприємствах розробляють та проводять заходи з нагоди Дня охорони праці. Проводять їх і в Україні, яка підтримує ініціативи Міжнародної організації праці.

    Девіз Дня охорони праці в 2024 році: «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці».

    25 квітня 2024 року в коледжі відбувся захід щодо відзначення Всесвітнього дня охорони праці
    На цей захід були запрошені поважні гості: представники Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області та Управління Державної служби з питань праці Житомирської області а саме:

Радченко Ігор Миколайович, заступник начальника відділу профілактики та розслідування нещасних випадків;

Ейсмонт Ірина Петрівна, головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи;

Побігайло Петро Захарович, головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи;

Степанушко Володимир Сергійович, головний державний інспектор відділу з безпеки праці, Управління Державної служби з питань праці в Житомирській області.

    У заході також взяли участь викладачі коледжу: Березовська Світлана Леонтіївна, Полюх Віктор Миколайович, Лук’янчук Юрій Васильович та представники від адміністрації коледжу Палій Віталій Петрович, в.о.директора коледжу та Каблов Анатолій Володимирович, заступник директора з виховної роботи. На тематичному заході були присутні студенти І та ІІІ курсів та їх куратори. 
    Присутні почули інформацію про Всесвітній день охорони праці; про вимоги безпеки під час виконання будівельних робіт та допуск до таких видів робіт; про охорону праці та безпеку життєдіяльності для дотримання усіма учасниками освітнього процесу та виробничі фактори та виробничі ризики, які впливають на виникання нещасних випадків на підприємствах та організаціях.
     На заході були представлені малюнки студентів на тему «Охорона праці очима дітей», а також тематична виставка від працівників бібліотеки коледжу.

Адміністрація коледжу дякує усім учасникам заходів, що відбулися протягом тижня у коледжі та запрошеним гостям, які працювали з працівниками, викладачами та студентами коледжу, що були організовані та проведені в рамках тижня безпеки життєдіяльності та охорони праці з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *