Перейти до вмісту

День захисту дітей

День захисту дітей

    1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей, який також називають День дітей або Дитячий день. Він відзначається з 1 червня 1950 року. День запроваджений з метою привернення уваги до проблем дотримання прав і охорони здоров’я дитини.
    В Україні наприкінці XX століття встановлення свята ініціювало Міністерство у справах сім’ї та молоді — орган, який у 2010 році реорганізували у Міністерство освіти і науки, молоді та спорту. Також започаткування свята підтримав Всеукраїнський комітет захисту дітей, Національний фонд соціального захисту матерів і дітей “Україна — дітям” та інші громадські організації. 30 травня 1998 року другий президент України Леонід Кучма підписав указ про святкування Дня захисту дітей.
 Всі ми маємо пам’ятати про те, що скільки добра і позитивного вкладемо у свою дитину сьогодні, стільки ж з користю віддасться нам у старості. Як в своїх роботах писав видатний педагог А.С. Макаренко «Наші діти – це майбутні батьки та матері, вони теж будуть вихователями своїх дітей. Наші діти – наша старість. Правильне виховання – це наша щаслива старість, погане виховання це наше майбутнє горе, наші сльози, наша провина перед людьми, перед усією країною».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *