Перейти до вмісту

До Всесвітнього дня вишиванки

До Всесвітнього дня вишиванки

 Щороку в Україні та скрізь у світі, де живуть українці, відзначають День вишиванки. Ідея присвятити один травневий день традиційному українському одягу виникла 2006 року у студентському середовищі Чернівців і швидко поширилася країною. Відтоді, щороку, українці та усі, кому подобається вишиванка, одягають цей одяг і носять удома, в офісах, на вулицях. А соціальні мережі заполоняють фотографії із усміхненими людьми у вишиванках. Пандемія коронавірусу внесла свої корективи, але не зменшила кількості учасників.
     Так, 20 травня 2021 року, це народне свято не обійшло стороною і наш коледж. Ініціативу відзначати цей день щороку проявляє студентська рада з студентським профкомом коледжу. Її щороку підтримують адміністрація, викладачі, працівники та студенти закладу. Одягнувшись у вишитий одяг, вони вийшли на заняття, на перервах лунали запальні українські пісні, викладачі та студенти об’єдналися в коло, фотографувалися та вітали один одного зі святом. Студенти влаштували цей день читання віршів українських поетів в читальному залі бібліотеки коледжу.
    Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію народу. Тож не дивно, що існує свято, присвячене їй.

Соломко Христинакульторганізатор коледжу
Каблов Анатолій, заступник директора з виховної роботи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *