Перейти до вмісту

Будівельник – це покликання, нескінченна творчість і пошук

Шановні випускники ліцеїв!

     Для вас прийшов час визначитись з вибором майбутньої професії. Професія в житті кожної людини є однією з основних категорій, оскільки багато часу в чому визначає його подальшу долю і самореалізацією. У виборі професії потрібно керуватися особистими цінностями і схильності людини до якоїсь професії. В світі 40 тисяч професій, у тому числі український ринок праці налічує близько 9 тисяч. Кожна з них важлива і потрібна людям. Наразі самими затребуваними у світі  являються будівельники. 
    Вдумайтеся у велич місії будівельника, відчуйте небачені за розмахом масштаби його діяльності. Будівельники завжди є носіями добра і благополуччя людей. Саме завдяки будівельнику в країні тисячі людей щорічно святкують новосілля в гарних, зручних, сучасно обладнаних квартирах. Саме завдяки йому, будівельнику, до невпізнання змінює образ наша Земля, її міста і села, вступають в дію нові заводи і шахти, домни й елеватори, торгові центри і тваринницькі ферми, суднобудівні верфі й електростанції, прокладаються тисячі кілометрів залізничних і шосейних шляхів. Все, що ми бачимо навколо, квартира, будинок, вулиця, школа, завод, місто все створено умілими руками будівельника.
    Будівельники потрібні в усі часи, завжди, скрізь, усюди. Без будівництва немає і не може бути ніяких планів на майбутнє, ніякого прогресу. Воно служить матеріальною основою безупинного розвитку економіки України, вирішення житлової проблеми, підвищення матеріального і культурного рівня українського народу.
     Продовжуємо публікації у Facebook історій успіху випускників ВСП «Фахового коледжу будівництва, архітектури і дизайну Поліського національного університету» (початок від 29 березня 2024 р.), які після закінчення коледжу досягли значних результатів праці у сфері будівництва, архітектури, інших галузей та громадській роботі.

Владислав Ксюковський, завідуючий музеєм,
директор коледжу у період 1988-2022 років.

    АРЕНДАРЧУК ВАЛЕНТИН ВАСИЛЬОВИЧ, 1964 року народження, закінчив у 1983 році Житомирський будівельний технікум, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво». Закінчив у 1991 році Київський державний педагогічний університет, здобув кваліфікацію вчитель за спеціальністю «Історія та суспільствознавство».
    Працював директором ЗОШ № 19 і № 8. З 2014 року дотепер-директор Департаменту освіти Житомирської міської ради. Заслужений працівник освіти України, нагороджений Почесною відзнакою Житомирської ОДА «За заслуги» та знаком Міністерства освіти і науки України «Василь Сухомлинський»

    ГРАБЧУК СЕРГІЙ В’ЯЧЕСЛАВОВИЧ, 1975 року народження, закінчив у 1995 році Житомирський будівельний технікум, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель і споруд». Закінчив у 2002 році Полтавський державний технічний університет, здобув кваліфікацію спеціаліст-архітектор за спеціальністю «Архітектура будівель і споруд». З 2015 по 2016 працював директором Департаменту архітектури та будівництва Житомирської обласної державної адміністрації. З 2006 року член правління Національної спілки архітекторів України.
    Директор ТОВ «Проспект-Проєкт», яке займається діяльністю у сфері будівництва, виготовлення проєктно-кошторисної документації, оцінкою стану будівельних конструкцій, авторським та технічним наглядом. У товаристві із 25 працівників, 20 є випускниками нашого коледжу, які займають посади: архітектора, інженера-проєктувальника, інженера-конструктора, головного інженера та інші.
    Грабчук С.В. (директор), Коломієць С.Л. (випускниця коледжу 2009р.), Котенко А.Л. (випускниця коледжу 2011 р.) та Жданов В.С. (випускник коледжу 2018р.) стали переможцями огляду-конкурсу «Премія Національної спілки архітекторів 2023», нагороджені дипломами НСАУ та призами в трьох номінаціях.

    ГУЦАЛО ІГОР ВОЛОДИМИРОВИЧ, 1974 року народження, закінчив у 1993 році Житомирський будівельний технікум, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво». У 2000 році закінчив Київський національний університет будівництва і архітектури, здобув кваліфікацію інженера-будівельника за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво».
    Працював головним інженером в КП “Облархпроєкт” Житомирської обласної ради, ПП “Імперія будівництва”, зараз працює головним інженером проєкту ПП “Будпроєкт-А”. За його участі виготовлялись проєкти по ремонтно-реставраційним роботам Житомирської філармонії, Бердичівського театру, реконструкції молочно-товарних ферм в селах: Квітневе, Новоселиця, Почуйки Попільнянського району, Лобачів Білоцерківського району Київської області та багато інших.

    КЛІМІНСЬКИЙ ВІКТОР АНТОНОВИЧ, 1979 року народження, закінчив у 1998 році Будівельний технікум, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель та споруд». Закінчив у 2005році Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, здобув кваліфікацію _вчитель за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти». Закінчив у 2016 році з відзнакою Житомирський національний агроекологічний університет, здобув кваліфікацію інженера-механіка за спеціальністю «Механізація сільського господарства».
    Працював генеральним директором Компанії ПРАТ «ЕКОТЕКСТИЛЬ» торгової марки «Легка хода», викладав в Житомирському професійному ліцеї легкої промисловості.
    Сьогодні секретар, депутат Житомирської міської ради.

    МАЛИНОВСЬКИЙ ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ, 1965 року народження, закінчив у 1989 році Будівельний технікум, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво»
    Директор ПП «Дім-Тепло-Газ», яке займається монтажем водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування. ПП виконували роботи на об’єктах Малинської паперової фабрики «Вайтман», Козятинському і Глухівському каолінових заводів та інших.

    САЛІМОНОВИЧ ОЛЕГ МИКОЛАЙОВИЧ, 1969 року народження, закінчив у 1991 році Житомирський будівельний технікум, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво». У 1995 році з відзнакою закінчив Харківську академію залізничного транспорту, здобув кваліфікацію інженера-будівельника за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво».
    Працює старшим виконавцем робіт служби експлуатації будівель і споруд регіональної філії Південно-Західної залізниці АТ «Укрзалізниця». Заслужений будівельник України. Брав участь у реконструкції вокзальних комплексів Київ-пасажирський, станцій: Жмеринка, Козятин, Дарниця та багато інших.

    УСИК СЕРГІЙ ПЕТРОВИЧ, 1963 року народження, закінчив у 2001році Житомирський будівельний технікум, здобув кваліфікацію техніка-будівельника за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель і споруд». У 2017році закінчив Харківський національний університет міського господарства імені Бекетова, здобув кваліфікацію інженера-будівельника за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво».
    Працював майстром, інженером-будівельником Житомирського міського ремонтно-будівельного управління. З 2002 року по 2007 –директор приватно-комунальної фірми «Скефалд», а з 2007 року дотепер – директор приватного підприємства «Скефалд-2», яке займається будівництвом, ремонтом житлових і промислових будівель та надає транспортні послуги.