Перейти до вмісту

Слава героям, полеглим за Україну!

    У музеї історії Фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну Поліського університету створена експозиція, присвячена випускникам – захисникам, які ведуть боротьбу з російськими окупантами за незалежність і суверенітет України. Коли настав час боронити нашу країну, сотні наших випускників встали на її захист. Щодня вони виконують найскладніші завдання з захисту нашої країни та беруть участь у найгарячіших полях бойових дій.
    Колектив коледжу та студентство підтримують зв’язок з більшістю випускників і, в міру своїх можливостей, надають фінансову допомогу воїнам-випускникам згідно з їхніми потребами. За цю підтримку колектив коледжу отримав листи-подяки та пам’ятну вазу, виготовлену із гільзи бойового снаряду від командирів військових частин, а також бойовий прапор України з підписами військових 30-ої окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького, який був подарований навчальному закладу та зберігається в експозиції музею.
    На жаль, наші втрати великі, наша скорбота безмежна, а рани болять і хто знає, коли вони загояться. Вшановуючи світлу пам’ять про тих, кого з нами вже немає, ми виготовили стенд “Слава героям, полеглим за Україну!” про наших випускників коледжу, які героїчно загинули у боях з російськими загарбниками під час виконання бойових завдань з захисту України. Також створено Алею пам’яті Героїв у сквері нашого коледжу у травні 2023 року з висадженням вічнозелених туй.